De zeven grootste tactische fouten in de praktijk bij de invoering van Scrum (en wat er aan te doen)

De zeven grootste tactische fouten in de praktijk bij de invoering van Scrum (en wat er aan te doen)

Rini van SolingenOp de TechDays 2014 heeft Rini van Solingen een zeer goede sessie gehouden over Scrum en de meeste gemaakte fouten bij de invoering:

Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig aan het ‘Scrummen’ is. Vrijwel elk softwareteam heeft Scrum al opgepakt of

doet dit binnenkort. De belangrijkste reden voor de populariteit van Scrum is dat het een fundamentele oplossing biedt voor het telkens weer uitlopen van projecten en het ernstig overschrijden van budgetten.

 

Scrum lost dit probleem namelijk op aan de bron: via korte cycli sturen op een werkend product met de maximale waarde. Dat biedt tevens de kans om flexibel (Agile) te zijn. Vandaar dat iedereen ook zo enthousiast is over Scrum: directe sturing op concrete en haalbare resultaten. Wie wil dat nou niet? Maar werken met Scrum vraagt om een revolutie in de manier van werken, door nieuwe rollen, nieuwe processen, nieuwe documenten en nieuwe afspraken.

 

Scrum goed toepassen is daarom niet eenvoudig. Dat komt doordat de toepassing van Scrum een interventie is die de hele systematiek van werken op zijn kop zet en dus ook impact heeft op heel veel plaatsen, personen, ketens, processen, en dergelijke. In deze break-out sessie worden de zeven meest gemaakte tactische fouten behandeld en geïllustreerd aan de hand van échte voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast worden oplossingen gegeven om deze fouten te herstellen dan wel te voorkomen.

Bekijk hieronder de video van deze sessie:

 

Comments are closed.