Scrum voor managers

Samenvatting

Scrummen is simpel: één resultaat, twee lijstjes, drie rollen en vier meetings. Scrum helpt bij het organiseren van je werk, als team. Of het nu gaat om de creatie van een product of dienst of om het resultaatgericht stimuleren van teams. Niets hoeft u nog tegen te houden om vandaag te beginnen met het resultaatgericht organiseren van werk en projecten.

‘Scrum voor managers’ biedt een methode om in omgevingen waar veel verandert en nieuwe dingen gedaan worden, waar tot nu toe planningsproblemen zijn, waar resultaten te laat, te duur of niet goed zijn, de boel veel beter te maken. Het is bijzonder geschikt voor situaties waarin veel dynamiek is en veel (onverwachte) veranderingen plaatsvinden. Bijvoorbeeld door veranderende eisen, voortschrijdend inzicht, marktveranderingen of nieuwe technologie.

Op een praktische en laagdrempelig wijze leert u hoe Scrum werkt, en wat u als leidinggevende moet doen (en laten) om Scrum succesvol voor u te laten werken. Dit hands-on geschreven boek geeft antwoord op de meest belangrijke vragen waarop elke resultaatgerichte manager het antwoord moet weten. Simpel, schaalbaar en herhaalbaar!

De Scrum-methode is geschikt voor elke vorm van teamwerk en werktype, niet alleen voor IT-projecten. In de praktijk zien we daarom dat steeds meer andere organisatieafdelingen dan ICT met Scrum aan de gang gaan.

Experts over Scrum voor managers:
‘Scrum voor Managers is verplichte kost voor iedereen die leiding geeft in een snel veranderende wereld!’ – Jeroen Tas, EVP CIO Royal Philips.

‘Dit boek geeft duidelijke antwoorden op alle management vragen rond Scrum, en is bovendien ook nog eens geschreven in een zeer toegankelijke stijl.’ – Ron van Kemenade, CIO ING Bank.